Kapadokija

Kapadokija, Turska, Turska
Dodaj u favorite Pogledaj favorite

Cena: 319.00€

Velika TURSKA tura!

Montesol travel

(klik na logo za sve ponude agencije)


Da biste ostvarili popust pozovite se na Montiago putovanja
   Beograd, Makedonska 30, lok. 30, ulaz iz Dečanske 5 -Eurocentar
   011 3248 074
   062 300 160
   [javascript protected email address]

Termin: 26. april | 5 noćenja (9 dana)

Jedinstvena prilika da osetite prave mirise i vidite specifičnosti Turske!

Cena: već od 319€ (FIRST minute cena)  379€ (redovna cena)

Pogledajte ponudu na sajtu agencije za detaljnije informacije.

Jedinstvena prilika da osetite prave mirise i vidite specifičnosti Turske.!
Putovanje kroz vreme i prostor, putovanje i izučavanje četiri civilizacije: Helenske, Rimske, Hrišćanske i Islamske, prostorno smeštene na egejskoj obali u istorijskim pokrajinama Male Azije: Lidija, Karija, Laodikeja, Anatolika, Galatija. Gradovi večne slave, kulturne riznice, istorijski fenomeni su samo neki od naziva i epiteta, kojima danas, pokušavamo da dočaramo njihovu prošlost i opšti civilizacijski doprinos.
Gradovi filozofa, ratnika, grčkih bogova, sa poznatim hramovima koje su kasnije pohodili apostoli, bacajući na njih anatemu; Efes – sv. Jovan i sv. Pavle, gde je i Devica Marija provela poslednje godine života. U Hierapolisu je stradao Apostol Filip, dok su se njegova braća u veri skrivala u katakombama Kapadokije. Zato ovu živopisnu oblast fascinirajuće prirode nazivamo – „Kolevka Hrišćanstva“, gde je narod bez vojske, u velikom zbegu, progonjen od rimskih upravnika Judeje, pronašao svoje utočište. Religija čuvana u katakombama Kapadokije, na 60 m ispod površine zemlje, ugledala je najzad i zemaljsku svetlost u Carigradu – Novom Rimu, koji je osnovao car Konstantin Veliki.
Ovaj program predstavlja hronološku, tematsku i geografsku celinu, Uverite se zašto ga svi smatraju savršenim putovanjem.

PROGRAM PUTOVANJA
Dan 1. 26.04.2019.god. BEOGRAD- NOVI PAZAR-KAPIKULE
Polazak iz Beograda / Novog Pazara sa dogovorenog mesta u 14h. Vožnja do Niša, a zatim nišavskom dolinom do graničnog prelaza Dimitrovgrad. Ulazak u Bugarsku u kasnim večernjim časovima. Vožnja preko Bugarske, sa usputnim pauzama po potrebi. Dolazak do graničnog prelaza Kapikule. Nastavak puta.

Dan 2. 27.04.2019.god. KAPIKULE- ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku u Istanbul odlazak na vidikovac Čamlidža, uživanje u pogledu na
Istanbul sa azijske strane. Prelazak u evropski deo. Panoramsko razgledanje grada: Dolmabahče palata, trg Taksim, Zlatni rog, Fener, Galata kula, Aja Sofija, Topkapi palata. U popodnevnim časovima je moguće organizovati fakultativno vožnju Bosforom. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i uživanje. Noćenje.

Dan 3. 28.04.2019.god. ISTANBUL- VASELJENSKA PATRIJARŠIJA - PRINČEVSKA OSTRVA- ANKARA
Doručak. Organizovan odlazak na jutarnju Uskršnju liturgiju u Vaseljensku patrijaršiju . Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme u Istanbulu do 22h. Mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta do Prinčevskih ostrva , koja se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na presto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći deo prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul i slobodno vreme do polaska za Ankaru. Noćnja vožnja sa usputnim pauzama.

Dan 4. 29.04.2019.god. ANKARA – JEZERO TUZ – UGRUP – DRIKOY
Dolazak u Ankaru u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku, obilazak u stari deo grada – Ulus. Slobodno vreme za šetnju i mogućnost da posetite muzej "Anadolske Civilizacije" glavnog grada Turske: obilazak muzeja Anadolijske civilizacije gde su hronološki izloženi eksponati od vremena paleolita do danas. Muzej je 1997. godine u Lozani dobio priznanje – prvi muzej Evrope. Nakon toga sledi poseta Anitkabiru, mauzoleju osnivača moderne Turske, Kemalu Ataturku. Slobodno vreme do planiranog polaska ka Kapadokiji. Usputna pauza na slanom jezeru Tuz Golu. To je slano jezero, drugo po veličini jezero u Turskoj. Putovanje nastavljamo do Urgupa. Smeštaj grupe u hotel. Odlazimo u podzemni grad Derenkuyu. Obilazak Ortahisara sa čudesnim kućama u stenama I srednjovekovnom Citadelom. Pretpostavlja se da je u podzemnom gradu boravilo od 30.000 do 50.000 ljudi. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5. 30.04.2019.god. KAPADOKIJA - celodnevni obilazak
U jutarnjim satima, pre izlaska sunca, let balonom, putnici koji su zainteresovani za let moraju znati da let zavisi od vremenskih uslova i vetra na tom području. Oni koji ne budu leteli balonom, a budu povoljni uslovi za letenje, organizovaće se odlazak na vidikovac gde će moći da uživaju u izlasku sunca i šarenilu neba od balona. Povratak u hotel i doručak. Posle doručka u dogovoreno vreme je planiran polazak do još jednog podzemnog grada Kamakli. Obilazak Kapadokije „kolevke hrišćanstva“. Najstarija naselja nastala su pre 4.000 godina. Obilazak Goreme – muzeja pod otvorenim nebom sa brojnim crkvama i manstirima, remek dela ranohrišćanske i vizantijske umetnosti, centar episkopa u vreme Vizantije. Panoramski obilazak doline golubova, doline ljubavi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. Fakultativno: tursko veče uz nacionalnu muziku i program.

Dan 6. 01.05.2019.god. AKSARAJ – KONJA – PAMUKALE
Doručak. Slobodno vreme do planiranog polaska za Aksaraj. Obilazak najstarijeg i najvećeg Kervansaraja u Anadoliji, izgrađen je davne 1229. Godine, za posetu je predviđen oko jedan sat vremena. Putovanje nastavljamo do Konje. Uz posetu gradu Konji stara turska prestonica, sedište selčučkog „Ikonijskog sultanata“, koji je do pojave Osmanlija bio centar za sva turska plemena. Najveće uporište ortodoksnog islamskog učenja - mauzolej Mevlane - velikog islamskog učitelja I mislioca. Ovaj muzej je poznat i kao zeleni mauzolej, originalno je sedište Melvana „letećih derviša“ mistične Sufi grupe. Tu se nalazi grob i svetilište Melvine (Rumija) i do današnjih dana je važna tačka hodočašća vernika. Nakon obilaska i pauze za ručak, gde se mogu probati tradicionalni specijaliteti. Nastavak putovanja za Pamukale. Smeštaj grupe u hotel. Noćenje.

Dan 7. 02.05.2019.god. PAMUKALE – BURSA
Doručak. Nakon doručka obilazak Karahayit sela sa “crvenom vodom”, antičkog grada Hierapolis i čuvenih terasa sa termalnim vodama – travertine. Ceo kompleks je pod zaštitom UNESCA kao deo svetske baštine. Osnovan je u II veku p.n.e. kao centar za lečenje termalnim vodama. Uživanje u čudesnim stenama Pamukala uz nezaobilaznu šetnju po lokalitetu. Nakon obilaska, mogućnost boravka u Kleopatrinom bazenu po slobodnom izboru, čije korišćenje se posebno naplaćuje na licu mesta. Slobodno vreme do planiranog polaska za Bursu. Dolazak u Bursu u večernjim satima. Smeštaj grupe u hotel. Noćenje.

Dan 8. 03.05.2019.god. BURSA – BEOGRAD / NOVI PAZAR
Doručak. Razgledanje Burse sa lokalnim vodičem: Velika džamija "Ulu džamija", trg sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan Bega. Slobodno vreme za individualne šetnje i kupovinu. Oko podneva polazak za Srbiju. Nocna vó žnja preko Bugarske.

Dan 9. 04.05.2019..god.
Dolazak u Beograd / Novi Pazar u prepodnevnim satima. Kraj programa.

Ostalo

Program obuhvata

• prevoz visokopodnim autobusom turističke klase (klima,DVD,audio oprema ) na navedenoj relaciji;
• 1 ND (open bufet) u hotelu 3* u Istanbulu 1/2 i 1/3 sobama – lokacija – Laleli ;
• 2 ND (open bufet) u hotelu 3* u Ugrupu u 1/2 i 1/3 sobama;
• 1 ND (open bufet) u hotelu 3* u Pamukale u 1/2 I 1/3 sobama
• 1 ND (open bufet) u hotelu 3* u Bursi u 1/2 i 1/3sobama (TV, klima, kupatilo TWC);
• troškove turističkog vodiča za vreme putovanja;
•troškovi lokalnog vodiča u Istanbulu, Kapadokiji i na lokalitetima koji se posećuju;
• razgledanje prema programu
• troškove organizacije

Program ne obuhvata

• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi putnika, fakultativne obilaske i ulaznice

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Topkapi palata (25 €), Plava džamija i Aja Sofija ˙´(20€)– sa slušalicama, vodičem
2. Krstarenje Bosforom i Vaseljenska patrijaršija sa vodičem – 20 €
3. Izlet za Prinčevska ostrva (vožnja brodom i fijakerom)... 35 €
4. Muzej Anatolske civilizacije - obilazak lokaliteta sa lokalnim vodičem i ulaznicom – 10 €
5. Mevlane muzej, Karavanseraj i Kapadokija (Goreme, Zelve i Derenkuju) - (5 ulaznica) – 30 €
6. Tursko veče u Kapadokiji sa bogatim muzičkim programom - 25 €/po osobi;
7. Hieropolis – Pamukale – 10 €/po osobi;
8. Ekskluzivna prilika za letenje balonom nad Kapadokijom oko 150 €/po osobi;

Uslovi plaćanja

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate i to: gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO ili putem administrativne zabrane.
Odloženo plaćanje: prilikom rezervacije 30%, ostatak 10 dana pre putovanja ili na rate do 15. jula 2019.g. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane.)

Vaša destinacija je već obeležena na mapi. Unesite podatke polazišta i odaberite opcije putovanja. Takođe, kliknite na mapu i obeležite mesta za odmor na Vašem putovanju.

Adresa
Poštanski broj
Mesto
Kako putujete?
HIT ponuda
Evropski gradovi

 

  Istanbul, Turska, Turska

Termin: 30. april | 3 noćenja (6 dana) Cena: 99€ (SPECIJALNA cena samo za posetioce našeg sajta!)  Pogledajte ponudu ...
3 noćenja
Cena od:
99.00€
Cena: 99.00€ 3 noćenja

Beč Uporedi

Popust 40€
Evropski gradovi

 

  Beč, Austrija, Austrija

Termin: 25., 26., 28. i 30. april i još drugih termina  | 5 dana (2 noćenja) Cena: već od 99€ (specijalna cena)  139€ (...
2 noćenja
Cena od:
99.00€
Cena: 99.00€ 2 noćenja
Popust 80€
Evropski gradovi

 

  Pariz, Pariz, Francuska

Termin: 26. april | 7 dana (3 noćenja) Cena: 219€ (FIRST MINUTE CENA)  299€ (redovna cena) Pogledajte ponudu na sajt...
3 noćenja
Cena od:
219.00€
Cena: 219.00€ 3 noćenja

Činkve Tere Uporedi

SUPER CENA!
Evropski gradovi

 

  Činkve Tere, Severna Italija, Italija

Termin: 08. maj | 3 noćenja (6 dana) PROLEĆE NA ITALIJANSKOJ RIVIJERI: ĐENOVA – RAPALO – S MARGERITA – PORTOFINO – SANR...
3 noćenja
Cena od:
175.00€
Cena: 175.00€ 3 noćenja

Đerdap Uporedi

ULTRA LAST MINUTE!
Evropski gradovi

 

  Đerdap, Centralna Srbija, Srbija

Termin: 20. i 27. april | bez noćenja Krstarenje Đerdapskom klisurom Cena: već od 4.990 DIN (LAST minute cena)  Penzio...
4.990 DIN
Cena od:
42.00€
Cena: 42.00€ 4.990 DIN

Severna Italija Uporedi

PROMO CENA!!!
Evropski gradovi

 

  Lido di Jesolo, Severna Italija, Italija

Termin: 25.04. i 01.05.| 2 noćenja (5 dana) TRST – PALMANOVA – LIDO DI JESOLOIzleti: VERONA – PADOVA – VENECIJA Cena: ...
2 noćenja
Cena od:
89.00€
Cena: 89.00€ 2 noćenja

Đavolja Varoš Uporedi

Popust 10€
Evropski gradovi

 

  Niš, Centralna Srbija, Srbija

Termin: 20., 30. april i drugi termini | jednodnevni izlet Uz posetu Prolom Banje i Prokuplja Cena: 15€ (LAST minute c...
Jednodnevni izlet
Cena od:
15.00€
Cena: 15.00€ Jednodnevni izlet
Popust od 20€
Evropski gradovi

 

  Budimpešta, Mađarska, Mađarska

Termin: 30. april | 3 dana (2 noćenja) Cena: 69€ (FIRST minute cena)  89€ (redovna cena)   Pogledajte ponudu na sajtu ...
2 noćenja
Cena od:
69.00€
Cena: 69.00€ 2 noćenja

Ostale ponude u okolini Kapadokija od 50 km

Trenutno nema ponuda u blizini.