Rajačke pimnice i krstarenje Đerdapom

Negotin, Centralna Srbija, Srbija
Dodaj u favorite Pogledaj favorite

Cena: 75.00€

FIRST MINUTE!

Boreas Travel

(klik na logo za sve ponude agencije)


Da biste ostvarili popust pozovite se na Montiago putovanja
   Beograd, Kneza Mihaila 21A/102 TC Millennium
   011 3287 837
   064 222 6510
   [javascript protected email address]

Termin: Od proleća 2020.| 1 noćenja (2 dana)

Majdanpek, Negotin, Rajačke pimnice, Kladovo, Đerdap, Golubac

Cena:  8850 DIN (FIRST minute cena) 

Pogledajte ponudu na sajtu agencije za detaljnije informacije.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan Beograd – Majdanpek – Rajačke pimnice – Negotin

Polazak iz Novog Sada u 06:30h ispred Hotela Sajam. Polazak iz Beograda u 08:00h sa okretnice autobusa br. 43, kod Skejt parka preko puta TC Ušće. Polazak prema Majdanpeku i jedinstvenom gradu vina, Rajačkim pimnicama. Po dolasku u Majdanpek napravićemo kratak foto-stop kod otvorenog okna rudnika zlata u Majdanpeku.

Poseta Rajkovoj pećini, najvećoj pećini u Srbiji koja je dostupna turistima u našoj zemlji. Hajduk Rajko je kažu u ovoj pećini negde skrivao blago koje je otimao od Turaka. Proći ćemo oba „horizonta“, i suvi i rečni (ovde izvire zlatonosna reka Pek), a zatim nastaviti put preko Homoljskih planina.

Rajačke pimnice – dolazak u selo Rajac i obilazak vinskih podruma uz degustaciju vina i ručak. Naselje vina, Rajačke Pimnice (ili Pivnice, kako je drugi izgovor ovog naziva) potiču iz polovine 19. veka. Iako izgledom podsećaju na omanje selo, pimnice su u stvari građevine namenjene proizvodnji i čuvanju vina. Ovakav stil gradnje sa ukopanim podrumima pogoduje sazrevanju vina, zbog temperature koja je ne varira previše tokom vrelih letnjih i izuzetno hladnih dana u godini. Klimatski uslovi i vrsta zemljišta u Negotinskoj krajini jako pogoduju uzgoju vina, te su još stari Rimljani načinili vinograde u ovoj oblasti.

Danas se u Rajačkim pimnicama nalazi oko 60 aktivnih vinarija, posvećenih proizvodnji kvalitetnih vina, kako od starih autohtonih sorti, tako i od uvezenih.
Videćemo i kako izgleda staro vlaško groblje i čuti zašto se na spomenicima nalaze svastike!

Ručak i degustacija vina u pimnici C’est la vie. (predjelo, supa i veliki izbor mesa sa roštilja i specijaliteta iz Istočne Srbije, a vino u neograničenim količinama).
Dolazak u Negotin i smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan Negotin – HE Đerdap- Đerdapska klisura – Golubac – Beograd

Doručak. Odlazak do arheološkog nalazišta Dijana. To je jedna od najstarijih tvrđava gradova u Srbiji, tek od nedavno dostupna turistima. Grad je podigao od car Trajan u I veku, kao deo priprema za Dačke ratove. U tvrđavi ćemo videti kako je funkcionisalo podno grejanje u I veku nove ere.
Odlazak do HE Đerdap i obilazak jedna od najvećih hidroelektrana u Evropi, sa ogromnim prevodnicama za brodove. Ova građevina, stvorena zajedničkim naporom tadašnje Jugoslavije i Rumunije, i dalje predstavlja građevinsko, arhitektonsko i energetsko čudo.

Polazak za Tekiju i ukrcavanje na brod. Đerdapska klisura ili Gvozdena vrata Evrope jedan je od najimpozantnih prizora na starom kontinentu. Kod golubačke tvrđave Dunav se od ogromne reke široke 6,5 kilometara sužava na samo nekoliko stotina metara. Dunav posle toga prolati kroz ogromnu klisuru kojom je nekada Panonsko more oteklo u Pont. U klisuri Dunav postaje i najdublja reka u Evropi sa čak 94 metra dubine, dok se litice iznad reke podižu na preko 700 metara visine.

Obilazak Trajanove table (Tabula Traiana) kojom je obeležana izgradnja neverovatnog puta kroz tesnac Đerdapske klisure, a koji je danas, nažalost potopljen.

Pogled na statuu dačkog Kralja Decebala, koja je isklesana u prirodnoj steni na Rumunskoj strani Klisure. Visoka je 40 metara i najveći je vajarski portret Evrope. Izgradnja je trajala deset godina, a cena sculpture dostigla je million dolara.

Iskracavanje u Tekiji i ulazak u autobus. Vožnja ka Golubcu. Panoramsko razgledanje i pauza za slikanje Golubačkog grada – Osmougaona Šešir-kula na Dunavu, nekadašnje pristanište Golubačkog grada, danas je zaštitni znak Golupca. Prvi put se pominje 1335. godine kao Ugarsko vojno utvrđenje, mada se tačno vreme nastanka ne zna, kao ni to ko ju je podigao; Vizantincima je bila potrebna radi utvrđivanja granica na severu, Mađarima da obezbede svoje posede preko Dunava, a Srbima – jer je štitio njihove oblasti od upada Mađara… Ova tvrđava čuva ulaz u najveću rečnu klisuru u Evropi.

Povratak u Beograd. Dolazak u Beograd oko 21:00. Doalzak u Novi Sad oko 22h.

Ostalo

Program obuhvata

– Prevoz autobusom turističke klase po programu;
– Smeštaj u hotelu Inex u Negotinu u 1/2 i 1/3 sobama sobi na bazi noćenja sa doručkom;
– Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture;
– Ručak u Rajačkim pimnicama (ručak i vino u neograničenim količinama);
– Krstarenje Đerdapskom klisurom;
– Organizacioni troškovi agencije.

Program ne obuhvata

– Ulaznice za HE Đerdap uz pratnju lokalnog vodiča – 400 dinara;
– Ulaznice za Rajkovu pećinu – 300 dinara;
– Ulaznice za arheološko nalazište Dijana – 150 dinara;
– Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit;
– Doplata za polazak iz Novog Sada 1200 dinara;
– Individualne troškove putnika

Uslovi plaćanja

– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA BOREAS TRAVEL-a
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

Vaša destinacija je već obeležena na mapi. Unesite podatke polazišta i odaberite opcije putovanja. Takođe, kliknite na mapu i obeležite mesta za odmor na Vašem putovanju.

Adresa
Poštanski broj
Mesto
Kako putujete?

Istanbul Uporedi

HIT PONUDA!
Evropski gradovi

 

  Istanbul, Turska, Turska

Termin: 27. novembar| 3 noćenja (6 dana) ISTANBUL -PLAVA DŽAMIJA - AJA SOFIJA - TOPKAPI PALATA - HIPODROM - PRINČEVSKA ...
3 noćenja
Cena od:
99.00€
Cena: 99.00€ 3 noćenja
PROMO CENA
Nova godina

 

  Budimpešta, Mađarska, Mađarska

Termin: 29. decembar |  3 noćenja (5 dana) Više hotela u ponudi Cena: već od 162€ (Promo cena za uplate do 20.11.2019....
3 nocenja
Cena od:
162.00€
Cena: 162.00€ 3 nocenja
HIT PONUDA
Nova godina

 

  Firenca, Centralna Italija, Italija

Termin: 29. decembar | 2 noćenja (5 dana) Sa fakultativnim obilascima: FIRENCA-PIZA-LUCA-SIENA-SAN ĐIMINJANO Cena: 99€...
2 noćenja
Cena od:
99.00€
Cena: 99.00€ 2 noćenja

Budimpešta Uporedi

HIT PONUDA!
Evropski gradovi

 

  Budimpešta, Mađarska, Mađarska

Termin: 22., 29. novembar i drugi termini | 1 noćenje (4 dana) Poseta jedinstvenoj Budimpešti - čuvenoj kraljici Dunava...
1 noćenje
Cena od:
37.00€
Cena: 37.00€ 1 noćenje
Ne propustite!
Evropski gradovi

 

  Venecija, Severna Italija, Italija

Termin: 06., 13. i 20. februar 2020. | 2 noćenja (5 dana) Obilasci: TRST – VERONA – PADOVA – LIDO DI JESOLO Cena: 85€ ...
2 noćenja
Cena od:
85.00€
Cena: 85.00€ 2 noćenja

Beč i Parndorf Uporedi

Specijalna cena!!!
Evropski gradovi

 

  Beč, Austrija, Austrija

 Termin: 12., 26. decembar i drugi termini| 5 dana (2 noćenja) Hotel PYRAMIDE 4* Cena: već od 109€ (LAST MINUTE!!!) 14...
2 noćenja
Cena od:
109.00€
Cena: 109.00€ 2 noćenja
SUPER CENA!
Evropski gradovi

 

  Barselona, Španija, Španija

Termin: 23., 26., 30. novembar i drugi termini | 3 ili 4 noćenja  Cena: već od 369€ (Cena po osobi, avio takse uračunat...
3 ili 4 noćenja
Cena od:
369.00€
Cena: 369.00€ 3 ili 4 noćenja
Specijalna ponuda
Nova godina

 

  Dubrovnik, Primorje Hrvatske, Hrvatska

Termin: 30. decembar | 2 noćenja (5 dana) Dubrovnik, Korčula, Trebinje, Bileća, Mostar Cena: 90€ (SNIŽENA FIRST MINUTE...
2 noćenja
Cena od:
90.00€
Cena: 90.00€ 2 noćenja

Ostale ponude u okolini Rajačke pimnice i krstarenje Đerdapom od 50 km

Trenutno nema ponuda u blizini.