Sicilija

Sicilija, Južna Italija, Italija
Dodaj u favorite Pogledaj favorite

Cena: 333.00€

SPECIJALNA PONUDA!

Ivon travel

(klik na logo za sve ponude agencije)


Da biste ostvarili popust pozovite se na Montiago putovanja
   Novi Sad, Dunavska 12
   021 645 18 62
   060 664 65 00
   [javascript protected email address]

Termin: 04. april | 5 noćenja (9 dana)

APULIJA – BAZILIKATA – KALABRIJA – SAN MARINO

BARI – ALBEROBELO – POLINJANO A MARE – MATERA – MESINA – ĐARDINI NAKSOS – ETNA – KATANIJA – SIRAKUZA – PALERMO – MONREALE – TAORMINA – RIMINI – SAN MARINO

Cena: 333€ (FIRST minute cena)

Pogledajte ponudu na sajtu agencije za detaljnije informacije.

1.DAN, SUBOTA 04.04: POLAZAK – HRVATSKA – SLOVENIJA – ITALIJA

Polazak iz Beogradau jutarnjim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije do Italije uz pauze po potrebi grupe, kao i zbog graničnih procedura.Noćna vožnja.

2.DAN, NEDELJA 05.04: BARI – ALBEROBELO – POLINJANO A MARE – BARI

Prepodnevni dolazak u Bari, glavni grad je regije Apulija i drugi grad po značaju na jugu Italije. Važna luka na Jadranu, ekonomski i univerzitetski centar i grad svetog Nikole. Po dolasku sledi obilazak starog grada: bazilika svetog Nikole, katedrala, tatar Margerita, šetalište uz more, corzo Vitorio Emanuele, korzo Kavur, Opera.Slobodno vreme. Smeštaj u hotel i slobodno popodne. U popodnevnim satimafakultativni izlet: „Biseri Apulije“. Mesta koja su u blizini Barija: Alberobelo, karakterističan po neobičnoj arhitekturi belih kuća sa jedinstvenim gradskim jezgrom i Polinjano a mare prelepo primorsko mesto i čuveno letovalište upotpuniće vašu impresiju Barija i okoline. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN, PONEDELJAK 06.04: BARI – MATERA – SICILIJA – MESINA – ĐARDINI NAKSOS
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Materi. Po dolasku u regiju Bazilikata, upoznaćete Materu, grad pod zaštitom UNESCO-a prepoznatljiv u celom svetu po svoj drevnoj arhitekturi kao i mnogobrojnim stambenim i crkvenim objektima izdubljenim u stenama Sedre. Nakon slobodnog vremena nastavak putovanja panoranskom vožnjom uz Jonsko, a potom i Tirensko more do mesta Vila san Đovani u Kalabriji odakle se trajektom prelazi na Siciliju u Mesinu. Kraće zadržavanje u Mesini trećem gradu po veličini na Siciliji pa nastavak putovanja do turističkog mesta Đardini Naksos, smeštaj u hotel.Noćenje.

4.DAN, UTORAK 07.04: ĐARDINI NAKSOS – ETNA – KATANIJA – SIRAKUZA- ĐARDINI NAKSOS
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet: „Jonska obala“ doEtne, Katanije i Sirakuze. Putovanje kroz nestvaran krajolik vodi ka najpoznatijem živom vulkanu Etna sa nekoliko aktivnih kratera. Planina koja je simbol Sicilije visoka je 3340 metara, a posetioci dolaze do 1900 metara nadmorske visine do kratera Silvestri. Nakon kraćeg slobodnog vremenasledi nastavak puta za Arhimedovu Sirakuzu. Stari grad je smešten na Ortiđi malom ostrvu, koje je Ciceron opisivao i veličao kao lepše od Atine. Obilazak arheološke zone, grčkog pozorišta, velikog kamenoloma, Apolonovog hrama, fontane Arteus za koju je vezana čudnovata legenda o boginji Artemidi, katedrala, zamak Manijace iz XIII veka. Slobodno vreme za ručak i druge individualne aktivnosti. Nastavak puta do Katanije, drugog grada po veličini na Siciliji čije je gradsko jezgro pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku sledi obillazak grada koji obiluje spomenicima kao što su: Grčko pozorište, Rimski amfiteatar, castelo Ursino, univerzitet, rimska kupatila, katedrala svete Agate. Slobodno vreme za večeru i druge aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN, SREDA 08.04: ĐARDINI NAKSOS – PALERMO – MONREALE – ĐARDINI NAKSOS
Doručak. Slobodan dan za samostalne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet „Tirenska obala“. Vožnja kroz srce Sicilije pored maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepne katedrale čuvene po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska panormaski obilazak Palerma – glavnog i najvećeg grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju, ručak i individualne aktivnosti. Povratak u Đardini Naksos. Noćenje.

6.DAN, ČETVRTAK 09.04: ĐARDINI NAKSOS – SICILIJANSKA SELA – TAORMINA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet “Kumova sela“koji vodi do sicilijanskih sela specifičneatmosfere: Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film Kum. Obilazak katedrale Sv. Lucije poznate i po sceni filmskog venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” koji se prepoznaje po legendarnoj sceni prosidbe. Poseta Etnografskom muzeju u Savoki.U nastavku sledi odlazak za slikovitu Taorminu koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao biser Mediterana zbog svog geografskog položaja i šarma. Šetnja gornjim delom grada, u koji se ulazi kroz vrata Porta Mesina u prelepe ulice koje odišu posebnim šarmom. Za preporuku je poseta grčko-rimskom pozorištu iz III veka pre nove ere, jednom od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba, kao i plažama Taormine. U večernjim satima polazak iz Đardini Naksosa ka Mesini. Ukrcavanje na trajekt i polazak sa Sicilije. Nastavak putovanja preko južne Italije. Noćna vožnja.

7.DAN, PETAK 10.04: RIMINI
Dolazak u Rimini na krajnjem jugu Emilija Romanje oko podneva. Po dolasku sledi obilazak najvećeg letovališta na Jadranu i u celoj Evropi: kilometarska plaža uz obalu mora, stari grad sa objektima iz rimske epohe, kada je to bio veoma značajan primorski grad, ali i iz srednjovekovnog perioda kada je regijom vladala porodica Malatesta. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

8.DAN, SUBOTA 11.04: RIMINI – SAN MARINO – ITALIJA – SLOVENIJA
Doručak.Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Riminiju ili fakultativni izlet „San o slobodi“:odlazak u San Marino, malenu republiku čiji je moto libertas – sloboda. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marino sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada – San Marina, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine. Po dolasku sledi obilazak jedne od najmanjih i najstarijih država na svetu: Porta san Frančesko, Garibaldijev trg, Trg slobode, Bazilika Sv.Marina, kule Gvajta i Česta… Slobodno vreme u San Marinu za idividualne aktivnosti, kupovinu, ručak… Polazak iz San Marina preko Riminija i severne Italije uz pauze po potrebi grupe kao i zbog graničnih procedura. Noćna vožnja.

9.DAN, NEDELJA 12.04: HRVATSKA – SRBIJA – POVRATAK
Jutarnje putovanje preko Hrvatske do Srbije. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga.

Ostalo

Program obuhvata

prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu
smeštaj u hotelima sa 3 * na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama:
1 Bari, 3 Đardini Naksos – Sicilija, 1 Rimini
doplata za 1/1 sobu je 100 €
doplata za drugo sedište 60 €
obilaske prema programu
troškove organizacije i vođenja aranžmana
usluge licenciranog pratioca grupe

Program ne obuhvata

obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje
hotelske takse (podložno promenama): Bari 2 €, Đardini Naksos 2 €, Rimini 2 €
ulaznice i fakultativne sadržaje (deca do 18 godina ostvaruju popuste na izlete):
“Biseri Apulije“ – Alberobelo i Polinjano a mare: 15 € (deca 10 €)

“Jonska obala” – Etna, Katanija i Sirakuza: 30 € (deca 20 €)
“Tirenska obala” – Palermo i Monreale: 40 € (deca 30 €)
“Kumova sela” – Sicilijanska sela i Taormina: 15 € (deca 10 €)

“San o slobodi” – San Marino – 10 € (deca 10 €)

* NAPOMENA* PAKET SVIH IZLETA JE 100 € (deca 70 €)

– ostale nepomenute sadžaje u programu

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, nesreća na putu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja.

Uslovi plaćanja

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu na dan uplate u više mesečnih rata do polaska na put. Kalkulacija je rađena za minimalnih 45 plativih putnika

Vaša destinacija je već obeležena na mapi. Unesite podatke polazišta i odaberite opcije putovanja. Takođe, kliknite na mapu i obeležite mesta za odmor na Vašem putovanju.

Adresa
Poštanski broj
Mesto
Kako putujete?

Istanbul Uporedi

HIT PONUDA!
Evropski gradovi

 

  Istanbul, Turska, Turska

Termin: 16. septembar| 3 noćenja (6 dana) ISTANBUL -PLAVA DŽAMIJA - AJA SOFIJA - TOPKAPI PALATA - HIPODROM - PRINČEVSKA...
3 noćenja
Cena od:
99.00€
Cena: 99.00€ 3 noćenja

Neum Uporedi

LAST MINUTE!
Evropski gradovi

 

  Neum, Bosna, Bosna i Hercegovina

Termin: 18. septembar | 1 noćenje (4 dana) NEUM SA POSETOM MOSTARU Cena: 69€ (LAST minute cena)  Pogledajte ponudu ...
1 noćenje
Cena od:
69.00€
Cena: 69.00€ 1 noćenje
EXTRA ponuda!
Letovanje

 

  Hurgada, Egipat, Egipat

Više termina do kraja novembra | 6, 9, 10 ili 13 noći Albatros Aqua Park Resort 4* Cena: već od 1475€ (Avio takse urač...
6, 9, 10 ili 13 noći
Cena od:
475.00€
Cena: 475.00€ 6, 9, 10 ili 13 noći
FIRST MINUTE!
Evropski gradovi

 

  Kuršumlija, Centralna Srbija, Srbija

Termin: 11. jul| 1 noćenje (2 dana) Beograd - Kuršumlija - Đavolja Varoš - Kopaonik - Vrnjačka banja Cena: 4.990 DIN (...
1 noćenje
Cena od:
42.00€
Cena: 42.00€ 1 noćenje

Budimpešta Uporedi

SPECIJALNA PONUDA!
Evropski gradovi

 

  Budimpešta, Mađarska, Mađarska

Termin: 23.07., 13.08., 10.09. i drugi termini | 4 dana (2 noćenja) Cena: 85€ (Specijalna cena!)  99€ (redovna cena) P...
2 noćenja
Cena od:
85.00€
Cena: 85.00€ 2 noćenja

Dubai Uporedi

Popust 100€ po osobi!
Daleke destinacije

 

  Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeni Arapski Emirati

Termin: 09.12. i drugi termini| 4, 5, 7 ili 9  noćenja Cena: već od 499€ (u cenu po osobi uračunat avionski prevoz, tra...
4, 5, 7 ili 9 noćenja
Cena od:
499.00€
Cena: 499.00€ 4, 5, 7 ili 9 noćenja

Istanbul Uporedi

EXTRA ponuda!
Evropski gradovi

 

  Istanbul, Turska, Turska

Termin: 08. oktobar | 2 noćenja (5 dana) Hotel Sahinler 3* Cena: 79€ (Specijalna FIRST MINUTE ponuda!)  Pogledajte po...
2 noćenja
Cena od:
79.00€
Cena: 79.00€ 2 noćenja

Segedin Uporedi

ULTRA LAST MINUTE!
Evropski gradovi

 

  Segedin, Mađarska, Mađarska

Termin:  21., 28. septembar i drugi termini | jednodnevno Cena: 1590,00 DIN (specijalna cena) 1340,00 DIN (deca do 12 g...
1590,00 DIN
Cena od:
13.00€
Cena: 13.00€ 1590,00 DIN

Ostale ponude u okolini Sicilija od 50 km

Trenutno nema ponuda u blizini.

onix baner mobile 2