Neos Marmaras

Neos Marmaras je jedno od najpoznatijih letovališta na poluostrvu Sitonija, Halkidiki. Nalazi se na samoj sredini Sitonije i osim što je najveći grad poluostrva, Neos Marmaras je i centar svih dešavanja.

U gradu se nalaze svi sadržaji neophodni za miran i opuštajući odmor kao što su taverne tradicionalne Grčke kuhinje, bezbroj kafića kako uz plaže tako i u samom gradu zatim prodavnice, marketi, itd. Bitno je da se napomene da je četvrtak pijačni dan i tada možete kupiti sveže namirnice za pripremu obroka ukoliko se odlučite za smeštaj u vilama i apartmanima. Prema raznim statistikama, Neos Marmaras je jedno od najpopularnijih letovališta u Grčkoj za turiste iz Srbije. Neos Marmaras je poznat po čistim i urednim plažama, hotelskom kompleksu Porto Karas, malim ostrvima Spalatronisia, itd.

Plaže u Neos Marmarasu: U samom Neos Marmarosu postoje dve plaže a to su gradska plaža, koja je jako čista, prostrana i više puta nagrađivana. Osim nje, na samom početku Neos Marmarasa (iz pravca Soluna) nalazi se plaža Paradiso, kako samo ime kaže "rajska plaža" koja postaje sve popularnija poslednjih godina jer je smeštaj gotovo uz samu plažu, nema gužve, a Neos Marmaras je na svega par minuta hoda.

Hrana: Neos Marmaras važi za najskuplje mesto na Sitoniji, pa su prema tome i cene u restoranima uglavnom više od proseka, dok nas hrana u restoranima generalno nije oduševila. Ono što nikako ne treba zaobići u Neos Marmarasu jeste možda i najbolji giros na Sitoniji u Alcano-u gde se uvek čeka red za sto ili porciju girosa. Ali, verujte nam na reč, vredi čekati. Ono što smo takođe probali i što nas je oduševilo jeste vaflaki u palačinkarnici Bro koja se nalazi u glavnoj ulici, kada hodate ka gradskoj plaži iz centra Neos Marmarasa sa leve strane, na samom početku brda. Preporučujemo izuzetno lep vaflaki sa kinder bueno prelivom.

 


Neos Marmaras Uporedi

property image aa
TOP ponuda
Letovanje

 

10 noćenja
Cena od:
98.00€
Cena: 98.00€ 10 noćenja

Neos Marmaras Uporedi

property image aa
IZUZETNA PONUDA!
Letovanje

 

10 i 15 noćenja
Cena od:
105.00€
Cena: 105.00€ 10 i 15 noćenja

Neos Marmaras Uporedi

property image aa
SPECIJALNA CENA!
Evropski gradovi

 

10, 11 i 12 noćenja
Cena od:
68.00€
Cena: 68.00€ 10, 11 i 12 noćenja

1 komentar

Ostavi komentar

Polja označena sa (*) su obavezna.

onix baner mobile 2