Paralija

Paralija (Paralia) je popularno letovalište u severnom delu Grčke, u podnožju Olimpa i najčešći gosti su upravo ljudi iz našeg graja što zbog povoljnih cena te i zbog prelepe i dugačke plaže i dobre klime.

Paralija je udaljena od grada Katerinija oko 7km, od Soluna 60km i na samo 2km od Olimpik Biča. Do Olimpik Biča i Katerinija možete koristiti i redovnu autobusku liniju.

Paralija je veoma popularna među našim turistima pa je slučajnost da na ulici čujete neki drugi jezik osim našeg. U Paraliji letuju kako porodice sa decom tako i mladi zbog dobrog noćnog provoda. Postoji nekoliko velikih diskoteka kao i puno kafića u samom centru.

Cene u Paraliji su dosta niže u odnosu na neki prosek u Grčkoj, upravo prilagođene kupovnoj moći naših ljudi.

Plaže: Plaža u Paraliji je široka, peskovita, pesak je bele boje i izuzetno mekan, dugačka je oko 6 km i proteže se i severno i južno od mesta. Širina plaže je čak do 100m, tako da i u jeku sezone nema bojazni da će biti tolika gužva da ne možete naći mesto za peškir.

Hrana: Na šetalištu (promenadi) uz obalu nalazi se jako puno taverni i restorana koji uz fantastičan pogled na more i okolinu služe i jako dobru, tradicionalno Grčku hranu. Ono što obiste trebali da probate dok ste u Paraliji jesu morski plodovi i riba, kao i tradicionalne Grčke specijalitete kao što je musaka od plavog patlidžana ili buljurdi (više sireva i povrće zapečeno u rerni).


Olympic beach Uporedi

property image aa
SUPER PONUDA!
Letovanje

 

10 noćenja
Cena od:
125.00€
Cena: 125.00€ 10 noćenja

2 komentara

Ostavi komentar

Polja označena sa (*) su obavezna.

onix baner mobile 2