Prag

Prag je glavni grad i ujedno najveći grad Češke i jedan od najvećih gradova centralne Evrope. "Zlatni Prag" kako ga još zovu je poznat po katedralama, tornjevima i mostovima nad rekom Vltavom.

Prag je jedan od retkih gradova koji možete posetiti tokom cele godine, koje god da je godišnje doba i naravno ne možete pogrešiti. Jesen u Pragu je jako živopisna, prelepe boje, onako kako samo priroda može obojiti. Čak i kada je pokriven snegom Prag ima svoje čari, tako da ga možete posetiti i zimi, dok su proleće i leto možda i najlepši periodi za posetu Pragu, ali kao što smo već napisali, kada god ga posetili ne možete pogrešiti.

Šta videti u Pragu?
Karlov most je nešto što najčešće možete videti na fotografijama iz Praga, naravno uživo izgleda još lepše!

Praški hrad (zamak) - je zvanično najveći zamkovni kompleks na svetu i kao takav je ušao u Ginisovu knjigu rekorda. Nalazi se sa leve strane Vltave, na malom brežuljku.
U ovom zamku su kancelarije imali češki kraljevi, rimski carevi i kasnije predsednici Češke.

Stari i Novi grad, katedrala sv. Vida, Kinski palata, crkva Device Marije (Tinska crkva) i još mnoge druge znamenitosti krase Prag i čine ga jednim od najposećenijih gradova centralne Evrope.

Hrana - Češka kuhinja se najčešće sa stoji od specijaliteta od mesa i to uglavnom svinjskog i pilećeg. Najpoznatiji specijaliteti su praška kolenica, gulaš, knedličke, itd. Ukoliko volite brzu hranu preporučujemo da probate kobasice koje možete naći gotovo na svakom ćošku u Pragu.

Prag i pivo jednostavno idu jedno sa drugim, tako da ćemo samo preporučiti da probate pivo u Pragu u nekoj od mnogobrojnih pivnica.

 

Prag putovanje; Putovanje u Prag; Prag nova godina; Prag autobusom; Izlet u Prag; Ponuda Prag;


property image aa
AKCIJA
Nova godina

 

  Prag, Češka, Češka

Termin: 01. januar | 3 noćenja (6 dana) Sa fakultativnim obilascima: KRSTARENJE VLTAVOM - KARLOVE VARI - DREZDEN Cena:...
3 noćenja
Cena od:
119.00€
Cena: 119.00€ 3 noćenja

2 komentara

Ostavi komentar

Polja označena sa (*) su obavezna.

onix baner mobile 2