Albanija

Albanija je zemlja koja se voli. U ovoj maloj mediteranskoj zemlji, netaknuta priroda i kulturne misterije zajedno stvaraju jedinstveni osećaj. Od snegom prekrivenih planina zimi do polja maka u proleće, krajolik Albanije se stalno menja s godišnjim dobima, nudeći posetiocima priliku da uživaju u toplim letnim odmorima na plaži kao i aktivnom odmoru u prirodi. Gostoprimstvo Albanaca poznato je širom sveta i učiniće da se svaki putnik oseća kao kod kuće. Postoji mnogo čistih i netaknutih plaža, spektakularne planine, živopisne doline reka i mnoga druga prirodna iznenađenja za posetioce. Nekoliko glavnih gradova zemlje poput Drača i Sarande nalaze se duž netaknute morske obale Jadranskog i Jonskog mora.

U celoj zemlji postoje novootkrivena i uzbudljiva arheološka nalazišta, očuvani ilirski i srednjovjekovni dvorci, kao i vizantijske crkve i manastiri. Albanska kuhinja pruža jedinstven spoj mediteranskog ukusa. "Istok susreće Zapad" je prepoznatljiv moto u mnogim aspektima albanske kulture, ali to nigde nije očiglednije nego u kuhinji.. Među mnogim tipičnim jelima, niko ne bi trebali propustiti burek, tavëkosi (tradicionalni obrok) - ovčetina pečena u posudi s jogurtom i jajima; tavëkorani jedinstvena vrsta pastrmke koju je moguće naći samo u Ohridskom jezeru pečeni sa orasima, sos i luk; i paša qofte - vruća supa sa čuftama, pirinčem i jajima.

Veći gradovi: Tirana, Skadar, Drač, Vljora, Saranda, itd.Zao nam je, vaša pretraga nije dala rezultate. Molimo vas, izmenite pretragu i pokušajte ponovo.

Ostavi komentar

Polja označena sa (*) su obavezna.

onix baner mobile 2