Polihrono

Polihrono je jedno od najpoznatijih mesta na Kasandri, prvom prstu Halkidikija, veoma popularno kod naših turista. Polihrono je od Soluna udaljen svega 100 kilometara, a smešten je u kristalno čistom zalivu Toroneos, okružen bujnom mediteranskom vegetacijom.

Polihrono je poznat po srdačnosti i gostoljubivosti domaćina u šta smo se i sami više puta uverili. U Polihronu se nalaze ambulanta, apoteka, pošta, veliki broj prodavnica i supermarketa, pekara, hotela, vila i apartmana, restorana, taverni, kafića, barova, picerija ekskluzivnih radnji i zlatara, rent a car agencija…

Iz Polihrona je moguće napraviti nekoliko lepih izleta koje nude agencije: odlazak na planinu Olimp, čudesni manastiri Meteora, krstarenje zalivom Toroneos i obilazak najlepših plaža, krstarenje uz obalu Svete Gore, obilazak Soluna, odlazak na grčko veče, obilazak vinskog podruma Akritas, odlazak u pećinu Petralona, poseta vodenom parku Waterland i još mnogo drugih.

Plaže: Polihrono ima dugačku peščanu plažu sa postepenim ulaskom u more, naročito pogodnim za decu. Jedino što nam se nije svidelo jeste to što je plaža dosta uska, tako da u pojedinim delovima ne može stati više od 3,4 reda ležaljki. Međutim na svega 15km od Polihrona nalazi se Ksenija plaža, jedna od najlepših i najpoznatijih na Kasandri.

Hrana: Giros Doktor je nešto što biste trebali da probate, jedan od boljih na Kasandri. Doktor se nalazi sa leve strane, na glavnoj raskrsnici u Polihronu a prepoznaćete ga po velikoj gužvi bilo da je jutro, popodne ili veče. Preko puta Doktora nalazi se pekara Lemone u kojoj možete kupiti peciva ali i prelepe kolače, preporučujemo da probate. Od mnogobrojnih restorana na šetalištu izdvojila se taverna Flegra poznata po papagajima koje je nemoguće neprimetiti. Hrana je odlična, možda malčice skuplja u odnosu na ostale restorane u Polihronu ali zato vredi svaku paru. Preporučujemo da probate jagnjetinu uvijenu u listove vinove loze.


Polihrono Uporedi

property image aa
IZUZETNA PONUDA!
Letovanje

 

10 noćenja
Cena od:
105.00€
Cena: 105.00€ 10 noćenja

Polihrono Uporedi

property image aa
SUPER PONUDA!
Letovanje

 

10 noćenja
Cena od:
90.00€
Cena: 90.00€ 10 noćenja

1 komentar

Ostavi komentar

Polja označena sa (*) su obavezna.

onix baner mobile 2