Beč

Beč, prestonica Austrije, je grad valcera, umetnosti, kulture, i još mnogo toga... Beč važi za najpoželjniji grad za život, prema mnogim istraživanjima.

Zahvaljujući značajnom geografskom položaju na Dunavu, bio je predodređen da bude veliki grad. Današnji Beč je jedna moderna metropola, najznačajniji grad i kulturno središte Austrije a povrh svega nalazi se na samo 6 sati vožnje od Beograda.

Znamenitosti: Kada bismo počeli da nabrajamo šta sve možete posetiti u Beču, lista bi bila dugačka u nedogled, ali probaćemo da izdvojimo ono što nikako ne smete da propustite da posetite i vidite.

Bečka opera je nešto što biste svakako trebali da vidite, nalazi se u samom centru Beča. Dvorac Šenbrun iz 17. veka, velelepno zdanje koje je bilo centar dešavanja carske porodice do kraja vladavine. Bečki Prater je daleko čuveni zabavni park sa preko 250 različitih atrakcija, pa vam preporučujemo da ga posetite. Dvorac Belvedere, Heldenplac (Trg junaka), Muzej istorije umetnosti, Trg Marije Terezije, itd. su samo neke od mnogobrojnih znamenitosti Beča koje nikako ne smete da propustite.

Hrana: Preporučujemo da probate neke od specijaliteta kao što su gulaš ili svinjetina sa medom i pivom. Mi smo je probali u Švicerhausu i oduševili se.

Kupovina (shopping): Beč je postao ono što je nekada bio Trst, u vreme stare Jugoslavije, što se kupovine tiče. Na nekih 40km od Beča nalazi se najpoznatiji Outlet centar Parndorf koji je pravi mali grad sagrađen u stilu austrijske arhitekture. Pored Parndofra, u okolini Beča možete naći još par velikih tržnic centara kao što su SCS (Shopping City Sud) koji ima preko 300 ogromnih radnji kao i Donau Zentrum sa preko 250 radnji svih najpoznatijih brendova.

Zao nam je, vaša pretraga nije dala rezultate. Molimo vas, izmenite pretragu i pokušajte ponovo.

2 komentara

Ostavi komentar

Polja označena sa (*) su obavezna.

onix baner mobile 2